Kurs info

Har vært på en god del kurs i det siste. Her er noen nyttige linker hvis man er interessert:

KRL: Var på kurset «Skolering i KRL». Fikk da info om nettstedet http://www.krlnett.no . Her kan man blant annet finne artikler om ulike religioner, samt kunnskap om det nye KRL-faget.

Filosofi:17.november er Verdens filosofidag. I den forbindelse er det laget undervisningsopplegg på siden til www.unesco.no i forbindelse med årets tema. Invitasjon til å se en filosofileksjon «live» med barn på http://www.unesco.no/nyheter/arkiv/2005/filosofi_invitasjon.htm . Her er fristen 11.nov hvis man vil melde seg på dette kurset. Den 21.nov er det også kurs i filosofi ved Høgskolen i Oslo.

Naturfag:Var på kurs med Guri Langholm (Medforfatter av det nye «Gaia»-lærebøkene i Naturfag, og høgskolelektor ved HIO). Fikk da mange tips om små (og kostnadseffektive) forsøk man kan drive med i naturfag/realfag timene. Hun anbefalte også nettstedet http://www.naturfag.no (her kan man bla søke på ferdige undervisningsopplegg for de enkelte årstrinnene.

Storyline:Var på et meget inspirerende kurs med Kristin Jacobsen og Marianne Nitschke (fra Bekkelaget skole i Oslo). Denne skolen hadde holdt på med storyline siden 1997 (alle er pålagte å ha 2 storylines i året), og lærere derfra drar ofte rundt og holder krus. Metoden tar utgangspunkt i elevens kunnskaper. Den er tverrfaglig og kan ha ulike regifag. De holder også på med portofolie (som vi skal ha om b.la. på plan.dagene i januar). De anbefalte siden til http://www-lu.hive.no/storyline/ En portalside fra Høgskolen i Vestfold om Storyline. Her kan man finne både bakgrunnsinfo om selve storyline, men også laste ned undervisningsopplegg med ulike Storylines. De jeg var på kurs med pleide å bruke barnebøker som utgangspunkt for selve storylinenen. Var på kurs med dette – og fikk veldig lyst til å prøve selv.