Bloggere om Kunst og håndverk i barneskolen

Noe av det jeg liker best å følge med på i edublogg-verdenen er gode Kunst og håndverks-bloggere. Det har også vært et fag jeg har likt veldig godt å undervise i. Og bloggene jeg har fulgt med på har vært fra flere steder i verden: Men mesteparten er nok fra USA; hvor det virker som at det er god tradisjon blant kunst og håndverkslærere i det å dele ideer gjennom blogger. Det er egentlig veldig smart: Man får både kontakt med andre lærere; men man får også lagret (skrevet ned) det man har gjort. Jeg har før prøvd meg på å legge ut på nettet bilder av enkelte arbeider til mine egne elever. Det har vært veldig populært. Ikke minst ved at foreldre da kan se hva vi holder på med i Kunst og håndverkstimene; og elevene får vist fram det de har laget. Både for klassen; men også for andre klasser og trinn. (Det ligger også mappemetodikk i det).

Så her kommer noen linker til Kunst og håndverksblogger som jeg liker godt: Først noen fine blogger jeg har kommet over fra USA:

«Thomas elementary art«: Dette er en flott kunst og håndverksblogg fra Thomas Elementary. Her legges det ut bilder, og tekst, fra oppgaver de har laget på 1.-5.-trinn ved skolen.

I «Georgetown Elementary Art Blog» legger de to lærerne Mrs. Brouwer og Mrs. Persch ut flotte bloggposter med tekst og bilde til oppgavene. Fra førskole; opp til 5.trinn.

«Tinyartroom» av Michelle Osborne. Hun blogger om hennes kunst og håndverksoppgaver: Oppgaver som har mange spennende og fine farger. Veldig inspirerende!

Det er gledelige at det nå virker som at det har kommet noen Kunst og håndverksblogger også her i Norge:

To fine norske Kunst og håndverksblogger som jeg følger:

«Kunst og håndverk på Greverud skole«. En fin blogg hvor de har tatt bilde av enkelte ting de har laget i Kunst og håndverksfaget på skolen.

«Kunst og Håndverk på Langhus skole«: En veldig inspirerende blogg. De skriver selv: «Denne siden skal være vårt vindu ut til verden slik at både elever, foreldre og ansatte på skolen skal få se hva elevene skaper i Kunst og håndverk her på vår skole. De fine resultatene er en sak, men vi håper at det er like spennende å få et innblikk i arbeidsprosessene til elevene».

Er det noen som har tips til andre norske Kunst og håndverksblogger?