Besøk på Filmmuseet

Onsdag var Morten og jeg på besøk på Filmmuseet på Norsk filminstitutt. Dette som en del av den alternative praksisen i studiet ved HIO. Vi fulgte et besøk fra en 3.klasse på Filmmuseet. De fikk en guidet tur gjennom utstillingen (med vekt på animasjon); så fire animasjonsfilmer i kinoen; før de avsluttet sitt besøk med å være detektiver som skulle finne Chaplins forsvunnede sko. De så ut til at elevene storkoste seg; og alle fikk fint diplom da de fant løsningen på mysteriet 🙂

Det var spennede å få besøke museet. De har mange forskjellige interessante pedagogiske opplegg som man kan bestille når man skal besøke museet med sin egen klasse:
– Ekspedisjonsfilm
– Filmsensur
– Historien bevart på film
– Ivo Caprino
– Lyden kommer
– Norske langfilmer
– Pre-cinema
– Slik blir en film til
Til hvert av temaene ligger det også på museets nettsider gode pedagogsike opplegg; både til for- og etterarbeid.

Det er gratis adgang til museet. Omvisninger må forhåndsbestilles. Omvisningen tar 45-60 minutter for inntil 15 stk, og 90 min for en større gruppe. Avgift for omviser er kr 200,- pr. gruppe (max 15 stk) og kr 300,- for en skoleklasse (max 30 stk) . Omvisning for grupper: Tirsdag – fredag mellom klokken 9 og 16

Takk til Norsk filminstitutt og Elisabeth Aalmo som var så velvillige til å la oss få besøke dem 🙂