LN-prosjektet Podcast

Fikk beskjed om å dele med andre hvordan det går med våre LN-prosjekter. Her kommer derfor litt mer om situasjonen rundt mitt LN-prosjekt: Podcast (les mer på den første posten om mitt LN-prosjekt Podcast).

Har nå fått prøvd ut litt Audacity med elever; og har erfart at ting ikke er så lett som man skulle tro ved første øyekast.

Det første problemet er at pc’ene våre er så låst at vi ikke kan gjøre så mye med innstillingene på dem selv. Og jeg oppdaget også at elevpc’ene er enda mer sperret enn lærerpc’ene. Men det skal komme et nytt speil til pc’ene og jeg har derfor meldt i fra om følgende:

Audacity-programmet bør innstilles fra grunnen av til skolens maskiner på det neste speilet: Oppdagde nå at problemer mht lagre filen som gjør at man får mp3-format (eksportere) var større enn på min egen lærer pc: I og med at elevene ikke har tilgang til selve disken (D:) på de ulike elevpc’ene; prøvde jeg å lagre på H: (elevens brukerområde på serveren); men fikk så ikke lest fila derfra. Dette medførte at de måtte lagre som wav-filer; og det ble da store filer (100+ MB filer) og det tok “evigheter” å sende over filene til serveren (H:).

Når man jobber med tyngre multimediafiler burde det være mulig på ett eller annet vis å lagre på D: eller så må vi rett og slett få bedre linje fram til serveren. Og dette er problem når jeg / vi jobber med lydfiler… kan ikke tenke på hvor treigt det kommer til å gå når vi skal jobbe med video-filer i tillegg.

Det som er positivt med Audacity er hvor overraskende fort elevene tok det å bruke programmet (laste inn filer; redigere/flytte; eksportere etc).

Det var så langt om mitt prosjekt. Fortsettelsen følger 🙂