November

Torsdag til lørdag var jeg på fjerde samling i Hamar på Digkom-studiet; og jeg har i dag forberedt meg til ukens nettseminar ved å lese spillteoriene til Roger Caillois i hans «Man, play, and games«. Caillois var en fransk filosof og forfatter som i denne boken definerer spill som en frivillig aktivitet som «occurs in a pure space, isolated and protected from the rest of life». Caillois klassifiserer i sin bok ulike type spill og måter å spille på. Caillois bygger på teoriene til Huizinga; og han både bygger videre og disputerer mange av dem. Nettseminaret er fra tirsdag til torsdag.

Ellers går det sin vante gang på jobben også; selv om det mest sannsynlig ligger an til store nedskjæringer i budsjettene i Rælingen neste år: Innsparinger på 22,7 millioner kroner. Får bare håpe at det ikke fører til oppsigelser; selv om de foreslåtte innsparingene på min skole tilsvarer inntil en lærerstilling.

Egentlig rart dette; hvordan man med ujevne mellomrom i skolene må igjennom slike nedskjæringsperioder: Også den høsten jeg begynte å jobbe som lærer var det store innsparinger; og nå kommer det altså på nytt for fullt. Tv2 kunne da også opplyse at over 100 skoler nå trues av nedleggelser: Og det like etter en valgkamp hvor skole igjen var et av hovedtemaene.

Men skolehverdagen går jo likevel videre den. I morgen skal vi ha kartleggingsprøve i norsk: STAS; som står for «Standardisert Test i Avkoding og Staving». Denne tar vi hvert år i november.

Ellers har jeg fortsatt med å interessere meg for elektroniske lesedingser: Aftenbladet hadde denne uken en artikkel om hvordan de har har testet leseplaten Kindle. Har lyst til å prøve ut en slik selv; men det får vente. For akkurat nå har jeg kjøpt meg iPhone 3GS 🙂

hamar_alf

Statue av Alf Prøysen i den nye inngangstrappa på Høgskolen i Hedmarks avdeling på Hamar. De har begynt å kalle de ulike husene høgskolen består av etter kjente forfatternavn; og hus “B” heter Alf Prøysen.