Ansattes dag i Rælingen kommune

Har i dag vært på «Ansattes dag i Rælingen kommune»: Årets foredrag var en teaterforestilling med «Marja-teateret«: Et annerledes teater som setter fokus på sykefravær og nærværsfaktorer. Vi fikk se forestillingen «Jeg er ikke her«. Dette var en forestilling som tok for seg sykefravær; hva årsaken er til at vi i Norge har så høyt sykefravær; hva man kan gjøre for å få ned sykefraværet; og hvilke tiltak man kan sette i gang for å forbedre situasjonen på arbeidsplassen; for på den måten få ned sykefraværet.

De skriver selv om stykket:

Denne gangen skal vi sette fokus på det stadig økende sykefraværet her i landet. Vi bor i et av verdens rikeste land og i følge WHO står det bra til med helsa vår. Allikevel går store deler av arbeidstokken på en eller annen form for syketrygd. Det er dyrt både for den enkelte bedrift, for staten og ikke minst en stor belastning for den syke som ikke har anledning til å ta del i arbeidslivets fellesskap.

I denne forestillingen vil vi belyse:
– All erfaring viser at jo lenger du er borte fra jobben, jo større er faren for at du mister selvtillit og har vansker med å komme tilbake på jobben. Hva kan sjefer og kollegaene gjøre for å ta vare på den som er i ferd med å falle utenfor arbeidslivet?
– Hvordan et godt arbeidsmiljø gjør folk mindre syke og øker lysten til å gå på jobb.
– Hvorfor blir så mange mennesker utbrent? Er det noe vi kan gjøre med det?
– Hvordan ledere kan inspireres til å ta bedre vare på sine medarbeidere. Da blir arbeidslysten større, og produktiviteten øker.

Vi fikk sett et interessant; og interaktivt skuespill: Hvor de på en fin måte fikk engasjert publikum i tematikken.

Én kommentar til “Ansattes dag i Rælingen kommune”

Det er stengt for kommentarer.