Leselystaksjonen

Mandag starter vi opp med leselystaksjonen. I år er det et nytt opplegg: Det er ikke lenger en lesereise de har lagt opp til; hvor vi tidligere har reist fra land til land og planet til planet; etterhvert som vi har samlet opp leste sider. I år skal man bare være med på «lesekvisser» i uke 38 og 39. Eller; det er ikke bare, bare det. For premien er topp. Nemmelig blir en klasse plukket ut til å vinne en klassetur til Astrid Lindgrens verden i Sverige. Og elevene er veldig ivrige på å vinne denne premien 🙂

Men jeg tenkte også å legge inn en mer tradisjonell leseaksjon; i tillegg til «kvissen»: Avtalte med Tore (skolens bibliotekar) om at vi skal ha bibliotektime med ham i morgen; så elevene kan låne seg bøker. Disse skal de så lese minst 15 minutter på skolen; og 15 minutter hjemme hver dag. Etter at de har lest boka; fyller de så ut et «leselystblad» som de henger på et «leselysttre» på veggen i klasserommet. Tenker også å lage en perm hvor elevenes bokanmeldelser kan bli samlet: Så kan de bla i den hvis de trenger tips om bra bøker.

Aksjonen pågår, i alle fall på nettsiden til leselystaksjonen, ut oktober.

Skjermdump fra nettsiden til leselystaksjonen.