Ruds talenter

Jeg har jo ansvaret for elevrådet på min skole: Og elevrådet holder for tiden på med sin egen versjon av «Norske talenter»: Nemmelig «Ruds talenter». Og, på samme måte som på tv-programmet, avholdes det auditions: Og i uke 19 og 20 er det tid for auditon. Totalt er det 97 elever som har meldt seg på; og det synes jeg er veldig bra; på en skole med rundt 340 elever. Og, som på tv, er det mange forskjellige slags talenter som vi får sett under auditionene: Både dans, sang, beatbox, instrumenter, trylling, sjonglering, og humorinnslag.

Siste auditionrunde blir fredag 20.mai. Da er det 7.klasse som har muligheten for å vise fram sine talenter. I dag var det 1., 5., 3. og 4.-trinn som hadde audition til oppsatte tider. Auditionene ble holdt på Mediateket; som hadde blitt gjort om til et fint auditionrom. På gangen hadde crewet satt fram stoler langs veggene. Her kunne deltakerne sitte og vente; mens crewet fylte ut dommerskjemaet og tok bilde av deltakerne. Crewet var også flinke til å prate med smånervøse deltakere; mens de ventet på å få komme inn til dommerne. Selve auditionen ble holdt bare foran de fire dommerne fra elevrådet; altså uten publikum.

Og ingen av deltakerne fikk vite om de gikk videre eller ikke: Og alle fikk fine tilbakemeldinger. Neste uke, når alle er ferdige med sine auditions, vil så dommerne ha et møte på et hemmelig sted; hvor de så skal velge ut hvilke 20 deltakere som skal gå videre til selve finaleshowet. Og det showet blir elevrådets fredagssamling for hele skolen første time fredag den 10.juni. Det blir spennende; og det er mange som går rundt og håper de har gått videre. Så man kan trygt si at Ruds talenter har vært et populært arrangement fra elevrådet.

Hva som skjer neste år vet jeg ikke: Men kanskje vi skal prøve, som vår naboskole Blystadlia skole; på vår egen versjon av «Det store korslaget»? Vi får se 🙂