Mitt prosjekt i Lærende nettverk

Litt om hva som skal være mitt prosjekt nå i vinter mht Lærende nettverk.

Jeg har bestemt meg for å lære mer om podcast. Har brukt tiden nå i høst til å lese meg opp om emnet; prøvd ut ting; og sjekket om det teknisk lar seg gjøre på skolen.

Sider jeg har lest om emnet: lmu, norskboka.no, podhead.no. Programmet jeg har falt ned på å bruke er Audacity: Et gratisk lydredigeringsprogram som allerede finnes på maskinene på skolen. Det er kanskje ikke det enkleste programmet å bruke; men da det ikke er mulig å installere noe selv på skolens maskiner; er det ikke så mange valg man har.

Tenkte også å benytte anledningen til å snakke om rettighetsproblematikken:

Rettighetsfri musikk / musikk under cc-lisens: uhort.no, Creativecommons musikk-søk.

Rent faglig blir mitt prosjekt å finne i norskfaget og i musikkfaget: Kommer til å bruke musikk-timene til prosjektet. Tenker at elevene skal ta utgangspunkt i kapittelet «De store mestrene» i musikkboka: Om de største komponistene i musikkhistorien. Det er 25 elever i hver klasse: Lager 6 grupper. Hver gruppe får en komponist. De skal så lage en podcast på (maks) 10 minutter som skal presentere komponisten og hva som er særtrekkene ved denne komponisten.

Til slutt tenkte jeg at vi skulle høre på podcastene når vi har spisetid (en podcast pr gang).

Det rent tekniske med å publisere / legge ut podcastene på nettet må jeg vurdere ut i fra muligheten vi har rent teknisk samt mht opphavsrett: Men det hadde selvsagt vært mest moro å fått lagt dem ut «på ordentlig»: Men vet ikke om vi har mulighet til det; jfr maskinene / nettet på skolen er sperret for det meste.

Tidsbruk: Vet ikke helt om jeg får tid til å starte med dette når før jul; nå holder vi på å øver inn to forestillinger på 7.trinn: En musikalforestilling og en dramatisering av Dickens En julefortelling). Begge to skal være ferdige i løpet av desember.