Ny skolepc

Var i dag på Sandbekken ungdomsskole og hentet min nye bærbare pc. En HP 6715b. Egentlig en helt grei maskin; selv om den selvsagt ikke er noen topp-modell (mangler blant annet elementære deler i 2008 som DVD-brenner…)

Men det som likevel er mest frustrerende er at maskinen er satt opp med så mange begrensning; at man knapt får brukt den til noe særlig annet enn standard MS Explorer (versjon 6), It’s Learning og OpenOffice-pakka. Men selvsagt ligger det inne noen andre spennende programmer også på pc’ene; men det blir likevel vanskelig å få brukt dem i og med at man stadig får opp feilmeldinger av typen under når man forsøker på den minste lille ting.

Vel, dette er en håpløs løsning. Og det høres også ut som at det skal være en endeløs byråkratisk mølle for å få installert det minste lille program. Alt skal visst være likt på alle pc’ene; og da skal man visst legge lista lavest mulig mht funksjonalitet…

Rart egentlig at kommunen som har satset så mye på fysisk datautstyr; også ikke satser like mye på innholdet på det samme ustyret. Og det virker også som at alt som ligger inne på maskinene er tilpasset tradisjonell Web 1.0-undervisning… og ikke Web 2.0s tanker og ideer.

Vel, får vel bare forsøke å gjøre det beste ut av det: Og jeg får heller senke mine ambisjoner til de funksjonene som faktisk finnes i den nye pc’en…