Skolebibliotek og bøker

På skolen jeg jobber på er vi nå i full gang med å pusse opp skolebiblioteket: Vi monterer nye hyller i stedet for de gamle hyllene vi hadde av ulik kvalitet og utseende. Vi får også nytt gruppebord, småskap og 10 saccosekker (Bean bag).

Det er mye jobb, mange bøker som skal flyttes på og organiseres på nytt i nye hyller. I tillegg er det mye annet som også må ordnes (maling og sparkling osv). Men resultatet blir bra til slutt tror jeg: Det blir i alle fall et helt annet rom 🙂

1

Jeg tenkte også for 2015 å blogge mer om hva slags bøker (skjønnlitterære og fagbøker) jeg leser. Tenkte derfor å starte med disse ungdomsbøkene som jeg har kjøpt inn nå til biblioteket nå i januar:

Badboy: Steroid (Annette Münch) er en ungdomsroman som handler om Casper som begynner å trene og etterhvert begynner å bruke doping. Han blir en badboy, og han vikles inn i mer trøbbel enn han makter å håndtere. Boken er en realistisk og skremmende påminnelse om at å vokse opp med et økende kroppsfokus krever mange typer styrke.

Arrfjes (Terje Torkildsen) er en historisk ungdomsroman. Historien er lagt til 1812, og Danmark-Norge er på Napoleons side i krigen. Vi møter Ejner Tevig, en ung førstereisgutt på ei skute som møter et britisk skip i Nordsjøen. De bestemmer seg for å kapre det engelske skipet, dette burde de ikke ha gjort. Boka er skrevet på nynorsk.

Trollskallen (Alexander Løken) er en historisk spenningsroman for ungdom lagt til Kristiania i 1887. En mystisk hodeskalle blir funnet i Østerdalen, og en ekspedisjon sendes ut til villmarken. De skal på trolljakt! Vi møter hovedpersonen Edvard Frost, en 14 år gammel gutt som jobber hos professor Wolf. Sammen drar de på et spennende eventyr blant skremmende møter med skapninger de ikke trodde fantes.

I tillegg har jeg nå på nyåret lest tre voksenromaner også:

3Professor Hieronimus (Amalie Skram), Vekten av snøkrystaller (Thorvald Steen) og Äppelblom och ruiner (Marianne Ahrne), alle tre handler om sykdom i ulik grad.