Animasjon på Vårt valg dag 1

I dag har jeg hatt syv elever fra 5.trinn på animasjonskurs på Vårt valg på skolen.

Vårt valg er to dager hvor elevene får lov til å melde seg på det kurset man har lyst til å være med på. Blant kursene man kunne velge blant i år finner man matlaging, klatring, fotball, utplassering, skateboard, kunst og håndverk og sykkeltur. Totalt rundt 20 forskjellige kurs. Kort sagt: Det finnes et kurs for de fleste.

Og jeg har altså animasjonskurs: Startet dagen med å gjennomgå prinsippene for animasjon: Viste da fram LEGO-stop-motions videoene; før jeg viste konkret på en animasjonsstasjon hvordan man animerer med stop motion. Hadde i år bestemt at vi skulle animere med lego-figurer (i fjor var det mer frivillig hvilken teknikk man skulle velg).

Elevene delte seg så i to grupper: En på tre og en på fire: Begge valgte ulike spenningshistorier som tema. En rundt et bankran og en rundt en verdensroms konflikt. De satte så i gang med å skrive historien og lage storyboard; før de satte i gang med det praktiske arbeidet.

animasjon_bankran

animasjon_space

Jeg må si jeg er veldig imponert over elevenes arbeidsinnsats: De fordelte seg naturlig på hvem som gjorde hva: Lage bakgrunner og miljøene til historien; satte opp lys og kamera. Flott arbeidsinnsats; fra ivrige elever.

Elevene viste meg også flere fine Lego-animasjoner de hadde funnet på Youtube:

Lego Millenium Falcon Stop Motion

James Bond 007 Operation: Cement Dust

I morgen skal de filme ferdig historiene: I tillegg skal vi gjennomgå MS Movie Maker; og laste inn alle bildene inn i programmet. Deretter skal elevene gjøre filmene ferdige: Redigere og legge på lyd, lydeffekter og musikk.

Én kommentar til “Animasjon på Vårt valg dag 1”

Det er stengt for kommentarer.