Bokbadet

Onsdag var jeg på Rockefeller i Oslo på Bokbadet; sammen med Inger Helene, Mona, Lise, Frøydis, Marianne R. og Mari-Anne N.

Vi møttes på Egon på Byporten; og spiste der før vi gikk opp til Rockefeller. Vi stilte oss i kø litt etter 19; men allerede da stod det folk i kø. Og like etter kom da også en av kveldens forfattere til Rockefeller: Nemmelig Joralf Gjerstad; også kjent som Snåsamannen.

Marianne Ranheim tok dette paparazzi-bildet av ham da han kom ut av taxien 🙂

Klokken 19.30 åpnet så dørene; og vi tok plass på vårt faste sted: Oppe på venstre side; med god utsikt mot scenen. Kvelden skulle bringe en rekke kulturelle opplevelser; alle ledet av programleder Anne Lindmo.

Først ute var Snåsamannen; som fortale om sin nye bok «Den gode kraften». Men det var også et intervju som avslørte at Snåsamannen nå begynner å bli en gammel mann; som snakket kanskje noe usammenhengende; men samtidig med interessante vinklinger på forskjellige emner. Interessant var det også å høre hans fortellinger om episoder fra hans rikholdige liv.

Deretter var det tid for mini-konsert med «Kråkesølv»: Et gutte-band fra Bodø som sang vakkert på dialekt.

Så var det tid for nytt forfatterintervju: Ivo De Figueiredo fortale om sin nye bok om en uløst krimsak med budskap fra graven: Om spiritisme og drap på en far. Kanskje ikke en type bok jeg ha lyst til å lese.

Knut Nærum kom så på scenen og underholdt: Han leste opp en humoristisk fortelling om en før-julstid; før han leste opp en alternativ versjon av en kjent julesang.

Tilsutt kom Unni Lindell som fortale om sin nye krimbok: «Sukkerdøden». Lindell er alltid interessant og morsom å høre på; og jeg tror at jeg kommer til å lese denne krimboken.

Alt i alt hadde det vært et fint; men noe langt; bokbad. Vi kom da oss også ikke hjem før nærmere halv tolv; og det merket jeg i dag at det hadde vært en noe sein onsdag. Men trivelig folk å være sammen med; og trivelig også å møte igjen tidligere kollegaer 🙂

Inne på Rockefeller: Bokbadet-scenen før det hele startet.